Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ένταξη των πτηνοτροφικών μονάδων στον Αναπτυξιακό

Με τροποποιητική ΚΥΑ των Λιβανού, Παπαθανάση και Οικονόμου

Αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων που προβλέπει ο ν. 4399/2016 του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθώς ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν και οι πτηνοτροφικές μονάδες. Η διεύρυνση αφορά ίδρυση, επέκταση και μεταποίηση μονάδων.

Συγκεκριμένα διευρύνονται οι ΚΥΑ αριθ. 129229/24-11-2017 και δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν στον αναπτυξιακό 4399/2016 και επιχειρήσεις του πτηνοτροφικού κλάδου πλην αυτών που εκτρέφουν στρουθοκαμήλους.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΑΤ, Σπήλιου Λιβανού, του Αναπληρωτή ΥΠΑΝΕΠ, Νίκου Παπαθανάση και του Υφυπουργού ΑΑΤ, Γιάννη Οικονόμου, διευρύνεται ο αναπτυξιακός και σε αυτόν γίνεται Καθορισμός των ειδών επενδυτικών σχεδίων του τομέα πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016 και των προδιαγραφών, πρόσθετων όρων, περιορισμών και προϋποθέσεων, καθώς και κάθε σχετικού θέματος για την παροχή των ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια του τομέα αυτού.
Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στις διατάξεις της νέας ΚΥΑ μπορούν να περιλαμβάνουν και δραστηριότητες του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.