Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Διεύρυνση συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στην Έρευνα & Καινοτομία

Κοινή Δήλωση προθέσεων με σκοπό να προχωρήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου Κοινού Διακρατικού Προγράμματος συνεργασίας στην Έρευνα και την Καινοτομία, υπέγραψαν, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελλάδος, Άδωνι Γεωργιάδη, ο αρμόδιος Υφυπουργός, Χρίστος Δήμας και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Κυριάκος Κόκκινος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής καθώς και ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα & Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος.
Οι δύο πλευρές εκτιμώντας τη μεγάλη σημασία της Έρευνας και Καινοτομίας για την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε διεύρυνση και εμβάθυνση της διακρατικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου στους τομείς της Έρευνας & Καινοτομίας.
Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας των δύο χωρών στους ακόλουθους ενδεικτικούς τομείς προτεραιότητας:
-Έξυπνες Πόλεις
-Δημόσια Υγεία
-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υποστήριξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε.
-Ψηφιακός Μετασχηματισμός
-Βιώσιμη Γεωργία – Αγροδιατροφή