Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αύξηση κονδυλίων για την απόσταξη κρίσης

Αυξάνεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το μέτρο απόσταξης κρίσης σε 12,9 εκατομμύρια ευρώ από 9 εκατομμύρια ευρώ που προέβλεπε η αρχική απόφαση, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.
Ο κ. Λιβανός υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσσυρόπουλο, για την ενίσχυση του οινοπαραγωγικού κλάδου, που επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση διατίθενται, επί πλέον των αρχικών ποσών, 1,755 εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του «Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023» και 2,145 εκατομμύρια ευρώ εθνικών πόρων.
Τα κριτήρια για την ορθή υποβολή της αίτησης ένταξης παραμένουν ίδια με αυτά της αρχικής απόφασης.
Οι οινοπαραγωγοί που επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για ένταξή τους στο πρόγραμμα από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.
Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής σελίδας της υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ (https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/georgike-epikheirematikoteta/aitese-apostaxes-oinou-2021).