Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ

Περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας

Έντεκα προσκλήσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, καθιστώντας σαφές ότι το πρόγραμμά δίνει στην Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής, και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα έχεις διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ.
Σ' αυτό έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (460 έργα) τα οποία είχαν εγκριθεί αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και τα οποία μετά τη συμβασιοποίησή τους είναι του ύψους των 650 εκατομμυρίων ευρώ.
Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία ήδη δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.
Ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός: Αναπτυξιακός, Κοινωνικός και Περιβαλλοντικός.
Μέσα από την υλοποίησή του προγράμματος ικανοποιούνται οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και οι στόχοι που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόβλεψη χρηματοδότησης για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων και τις έξυπνες πόλεις.
Τις επόμενες ημέρες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του υπουργείου Εσωτερικών θα εκδώσει 11 δημόσιες προσκλήσεις προς τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με τους αντίστοιχους άξονες του προγράμματος.

Πίνακας με τους 11 άξονες και την κατανομή των έργων και δράσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»: