Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

«Πρέπει να πάμε σε μια πιο παραγωγική Ελλάδα»

Στην περίοδο της πανδημίας έγινε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο με τον τριτογενή τομέα να διασφαλίσει ένα σταθερό επίπεδο ευημερίας για όλους τους Έλληνες, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι είναι αναγκαίο πέρα από τον τουρισμό να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση. «Πρέπει να πάμε σε μια πιο παραγωγική Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο Κώστας Σκρέκας.
Επίσης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες εξαγωγές που παρουσίασαν πολλά αγροτικά προϊόντα μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού και στο πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα έναντι των ανταγωνιστών της, λόγω των εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα ελληνικά προϊόντα. Επιπλέον, ανέδειξε την αξία της καλής οργάνωσης για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, δηλαδή την οργάνωση των παραγωγών σε συνεργατικά σχήματα και συνεταιρισμούς που θα έχουν υγιείς βάσεις, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος.