Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η προάσπιση και ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου

Με στόχο την προάσπιση και ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του Ελαιολάδου και αποφασίστηκε η δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας για χάραξη στρατηγικής σε θέματα ελαιοκομίας.
Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση ημερίδων ανά περιφερειακή ενότητα, με τη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου και τοπικούς φορείς για τη διαχείριση της πληροφορίας που σχετίζεται με τις καλλιεργητικές φροντίδες, τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς έως την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.
Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
Στην συνάντηση, επίσης, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος.
Την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Καραγιάννης, Μανώλης Γιαννούλης, Διονύσης Καραπάνος, Ανανίας Καραχανίδης και Γιώργος Οικονόμου.