Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Γιάλτρων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ενέταξε το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα, έτους 2021
Ποσό περίπου 998 χιλιάδων ευρώ θα διατεθεί από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού για αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Γιάλτρων.
Όπως είναι γνωστό τα Γιάλτρα αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης με καλό νερό.
Για την επίλυση του προβλήματος υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και η ένταξη πραγματοποιήθηκε με την 7224/2019 ΑΔΑ:ΨΞΡ9465ΧΘ-ΕΥΧ Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Το γεγονός αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να εντάξει την αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Γιάλτρων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, οικονομικού έτους 2021.
Ειδικότερα, με την παρουσία και συμμετοχή του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Αλεξανδρής, κατά την 19η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 29ης Δεκεμβρίου 2020, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, διαπίστωσε απαρτία για τη λήψη της απόφασης για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, στο οποίο περιελήφθη και η αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης Γιάλτρων.
Απόντες ήταν πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σωτηροπούλου – Κραβαρίτη Ελένη, Σπανός Αθανάσιος, Αγγελόπουλος Δημήτριος, Καραμιχάλης Γεώργιος, Μιμούση Ασπασία.
Ύστερα από διαλογική συζήτηση το Τεχνικό Πρόγραμμα ενέκριναν ο Δήμαρχος, Γιάννης Κοντζιάς, ο Πρόεδρος, Νίκος Αλεξανδρής και οι Φουρνάρη Αναστασία, Σούρρας Γιάννης, Πανουργιάς Σωτήρης, Μισιρλής Αγγελής, Αμανατίδης Ισάακ, Κωνσταντάγκα Γεωργία, Ανδρέου Γεώργιος, Ρουμελιώτης Τάσος, Χρήστος Θεοχάρης, Λαδά Αναστασία, Κυριάκος Βογιατζής, Σταματονικολός Δαυίδ, Μαρινάς Γιάννης, Λιάκος Χρήστος.
Τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν ΟΧΙ: Αθανάσιος Καμαράτος, Μαρία Ραχιώτη, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Μανώλης Χριστοφάκης. Δύο ψήφοι ΠΑΡΟΝ: Δημήτρης Δροσόπουλος, Αναστασία Γεραλέξη – Γιαννακάκη. Μία ψήφο ότι απέχει της Δ.Σ. Ελένη Ευσταθίου – Σπανού.
Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Σωτήρης Πανουργιάς