Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αεροδιακομιδές ασθενών με υδροπλάνα και στην Εύβοια!

Θα τις πραγματοποιεί η εταιρεία Hellenic Seaplanes
 

H Hellenic Seaplanes, ως μια σύγχρονη αεροπορική εταιρεία, δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης υδατοδρομίων στην Ελλάδα, ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.
Η εταιρεία αναλαμβάνει την αδειοδότηση και διαχείριση των εγκαταστάσεων αυτών, δημιουργώντας το δικό της δίκτυο υδατοδρομίων και εξυπηρετώντας έτσι την προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των αεροσκαφών της. Σχεδιάζει δύο τεχνικές βάσεις στη χώρα μας, στη Χαλκίδα και στην Κυλλήνη.
Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes πρόκειται να κάνουν και αεροδιακομιδές ασθενών, χρησιμοποιώντας διάφορα υδατοδρόμια, αλλά και υδάτινα πεδία που θα οριστούν για την πραγματοποίηση προσθαλασσώσεων και αποθαλασσώσεων για μεταφορά έως και τεσσάρων ασθενών ανά πτήση.
Στην Εύβοια προς αδειοδότηση είναι πέντε υδατοδρόμια, εκ των οποίων το ένα είναι της Αιδηψού, ενώ αναμένεται και ο ορισμός υδάτινων πεδίων.
Η εταιρεία υπόσχεται ότι για έκτακτες και κρίσιμες καταστάσεις, όπως αυτής ενός πιθανού ατυχήματος, που απαιτούν άμεσες λύσεις και ενέργειες, θα είναι εκεί με τις ειδικά διαμορφωμένες πτήσεις της με υδροπλάνο να εξυπηρετήσει την παροχή άμεσων πρώτων βοηθειών, αλλά και τη μεταφορά για κάθε ιατρικό σκοπό.
Η Hellenic Seaplanes υποστηρίζει ότι έχει δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες επίγειων διακομιδών ασθενών (εταιρείες ασθενοφόρων), κέντρα υγείας, αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες για την αεροδιακομιδή ασθενών από περιοχές της Εύβοιας, καθώς και απ' όλα τα ελληνικά νησιά και παραλίμνιες περιοχές.