Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μειώνεται ο δείκτης επικινδυνότητας του νομαρχιακού δρόμου στην περιοχή Δερβένι!

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη
 
Με παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μειώνεται δραστικά ο δείκτης επικινδυνότητας του οδικού άξονα στην περιοχή Δερβένι.
Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για την εκ βάθρων αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του βασικού μας οδικού άξονα στην περιοχή Δερβένι.
Μέσα από μια άρτια επιστημονικά αποτύπωση και μελέτη στηριγμένη σε διεθνή πρότυπα, της μορφολογίας του βράχου και των κατολισθητικών φαινομένων που αυτός προκαλεί, μειώνουμε δραστικά το δείκτη επικινδυνότητας στα τμήματα τα οποία σήμερα παραδόθηκαν.
Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση προϋπολογισμού €800.000 κατασκευάσθηκαν στα ανάντη πρανή της εθνικής οδού 170 μέτρα φράχτη απορρόφησης ενέργειας 2000kj, 80 μέτρα φράχτη απορρόφησης ενέργειας 5000kj, καθώς και ελεύθερο πλέγμα συγκράτησης καταπτώσεων περίπου 5.000μ2 για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων σε δύο τμήματα εκ του προβληματικού τμήματος των 1850μ. Επίσης επισκευάσθηκαν αρκετά τμήματα παλαιών φραχτών που είχαν υποστεί βλάβες από καταπτώσεις.
Άμεσος στόχος μας η υλοποίηση του συνόλου της αναγκαίας προστασίας στο σύνολο της διαδρομής εντός του τρέχοντος έτους, μέσα από πιστώσεις ύψους €4.200.000 που εξασφαλίσαμε στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας από τις πρόσφατες καταστροφές του Αυγούστου».