Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ολοκληρώθηκε η διάθεση 110 χιλιάδων αδειών λογισμικού σε φορείς του Δημοσίου

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του λογισμικού στον Δημόσιο Τομέα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε τη διάθεση αδειών λογισμικού σε φορείς του Δημοσίου (Κεντρικής, Γενικής Κυβέρνησης και Ανεξάρτητες Αρχές), υλοποιώντας το έργο «Προμήθεια αδειών λογισμικού μέσω εταιρικής σύμβασης (Enterprise Agreement)».
Από την αρχή του έτους διατέθηκαν 110 χιλιάδες άδειες λογισμικού που αφορούν σε λογισμικό αυτοματισμού γραφείου, λειτουργικών συστημάτων και βάσεων δεδομένων, καλύπτοντας έτσι τις άμεσες ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για τρία χρόνια. Ειδικότερα, διατέθηκαν άδειες λογισμικού σε Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και φορείς του Δημοσίου, Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.
Το Enterprise Agreement συνέβαλε καταλυτικά ώστε τον Απρίλιο του 2020 να αφαιρεθεί η χώρα από τη «Λίστα Παρακολούθησης 301» που τηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περιλαμβάνει τις χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό στο Δημόσιο.