Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ενισχύεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)

Μετά από μια δεκαετή περίοδο συρρίκνωσης του προσωπικού της, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ξεκίνησε ένα πρόγραμμα προσλήψεων περίπου 700 νέων εργαζομένων μέσω του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη των εν εξελίξει προγραμμάτων της και την ενίσχυση των επιχειρηματικών της δυνατοτήτων.
Ήδη, έχουν προσληφθεί 170 άτομα τεχνικής κατεύθυνσης και προγραμματίζεται η άμεση πρόσληψη άλλων 400 ατόμων.
Επίσης, θα προσληφθούν ακόμη 100 στελέχη, τα οποία θα συμβάλουν στην επιτυχή εκτέλεση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει αναλάβει η εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Με τις προσλήψεις αυτές, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2021, η ΕΑΒ θα ενδυναμώσει και θα ανανεώσει το ανθρώπινο δυναμικό της, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της ως μιας κρίσιμης αποστολής αεροναυπηγικής εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα την ταχεία προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης του καινοτόμου σχεδιασμού και της βιομηχανικής παραγωγής Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).
Έλαβαν μέρος στη σύσκεψη η Διοίκηση της ΕΑΒ (Πρόεδρος Ιωάννης Κούτρας, Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτριος Παπακώστας, Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Κορωναίος), οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές – Ερευνητές Κύρος Υάκινθος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπανικολάου και Αντώνιος Γαστεράτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Σταμούλης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και οι συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών σε θέματα Έρευνας & Καινοτομίας, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς και Κωστής Μαγουλάς, και ο Δρ. Χρήστος Χριστοδούλου.