Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Επίσκεψη Φάνη Σπανού στο λιμάνι της Γλύφας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι της Γλύφας, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισής του.
Με αφορμή την επίσκεψή του στο λιμάνι της Γλύφας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα το λιμάνι της Γλύφας, που παραδίδεται σε χρήση, με την έναρξη της θερινής περιόδου και αφού ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης, αρχικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ!
Η ουσιαστική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του λιμένα ξεκίνησε το 2018, με χρηματοδότηση και υλοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε προγραμματική σύμβαση με το Λ.Τ. Φθιώτιδας.
Παράλληλα, υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής νέου έργου ύψους 300.000 ευρώ για την αποπεράτωση του οδικού έργου σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείου Γλύφας, την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και τη διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή με την παλαιά επαρχιακή οδό.
Το λιμάνι θα καταστήσει τη Γλύφα ακόμη πιο ισχυρό πόλο διασύνδεσης της ευρύτερης περιοχής. Υλοποιώντας λοιπόν και την οδό πρόσβασης, θα έχουμε έναν ολοκληρωμένο κόμβο για την ακτοπλοΐα, σε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία της Περιφέρειάς μας!»