Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δήλωση Εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΕΚΑ για το Εθνικό Κτηματολόγιο


Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για το Εθνικό Κτηματολόγιο, που συζητείται στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του Εθνικού Κτηματολογίου.
«Το νομοσχέδιο είναι σε σωστή κατεύθυνση και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα, για την υλοποίηση του Εθνικού Κτηματολογίου εφόσον βελτιωθεί και τροποποιηθεί σύμφωνα και με τις προτάσεις μας», είπε ο Γιάννης Δριβελέγκας.
Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματός του για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα του ελέγχου της πορείας υλοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου και προς τούτο πρότεινε να θεσπιστεί η υποχρέωση του νέου Οργανισμού να υποβάλλει στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κάθε 6 μήνες έκθεση πεπραγμένων. Πρόταση την οποία απεδέχθη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Αναφορικά με τη συγχώνευση των οργανισμών, ο κ. Δριβελέγκας υποστήριξε ότι αφενός διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον με την μεταφορά των νομιμοποιητικών, κανονιστικών αρμοδιοτήτων και εποπτείας του ΟΚΧΕ στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ αφετέρου βελτιώνεται η τεχνική και διαχειριστική ικανότητα με την ενοποίηση στην «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφησης Α.Ε.».