Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ


Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το "Ερρίκος Ντυνάν", που συζητείται απόψε στην Ολομέλεια.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για να εισαχθεί η προαναφερόμενη τροπολογία για συζήτηση ή ψήφιση θα πρέπει να υπάρχει υποβολή έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και η κυβέρνηση, κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, να έχει δηλώσει ότι θα την κάνει αποδεκτή. Επίσης, επισημαίνεται ότι διάταξη του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «αμφισβητήσεις κατά το άρθρο 74 παρ. 5 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος, αναφορικά με το αν τροπολογία σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου υποβάλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό ή γραπτώς από το 1/10 του συνολικού αριθμού των βουλευτών».
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πανομοιότυπες τροπολογίες και σε άλλα νομοσχέδια που προγραμματίζεται να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια.