Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έκτακτη κατ’ ιδίαν συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ


Από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στη σκληρή γραμμή 
και θεωρούν το ζήτημα της ΕΡΤ λήξαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, που προωθείται προς ψήφιση από τη Βουλή από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, θα βασιστεί σε παλαιότερη πρόταση που είχε συντάξει για την αναμόρφωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιτροπή υπό τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα, αναφερόμενος στην απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον.
«Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στη σκληρή γραμμή και θεωρούν το ζήτημα λήξαν.
Ωστόσο, τις απόψεις του κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι κυβερνητικοί του εταίροι που κατέθεσαν πρόταση νόμου για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ ανήγγειλαν ότι θα υπάρξει κατ’ ιδίαν έκτακτη συνάντηση των προέδρων τους Βενιζέλο και Κουβέλη σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Επισημαίνεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει στη Βουλή δική του πρόταση νόμου για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε και το ΚΚΕ.
Στο μεταξύ, σε έντονο ύφος έχει εκδοθεί νέα ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τα όσα ειπώθηκαν στην άτυπη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.