Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Όλα τα δύσκολα της κυβέρνησης θα συζητηθούν στη σύσκεψη της Δευτέρας


Ειδική αναφορά θα γίνει στη λήψη της μονομερούς απόφασης του κ. Σαμαρά και του κόμματός του 
να οδηγηθεί η ΕΡΤ στο ξαφνικό θάνατο, 
παρά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων

Εν μέσω σεναρίων για πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα.
Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη με μια ατζέντα εφ’ όλης της ύλης, όπως είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, η λειτουργία και η συνοχή της κυβέρνησης, η αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής και του νομοθετικού έργου, η εξάλειψη των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και η εφαρμογή πολιτικής που θα στηρίζεται στη βούληση και των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Ειδική αναφορά θα γίνει στη σύσκεψη στη λήψη της μονομερούς απόφασης του κ. Σαμαρά και του κόμματός του να οδηγηθεί η ΕΡΤ στο ξαφνικό θάνατο, παρά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, για το τελευταίο αυτό θέμα, αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη ότι η απόφαση για το λουκέτο της ΕΡΤ ήταν μονόδρομος εξαιτίας των πάμπολλων αμαρτιών και παθογενειών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ παράλληλα θα τους παρουσιάσει σχέδιο ταχείας ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, της ΝΕΡΙΤ. Επίσης, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, δείχνοντας τις καλές του προθέσεις, θα ενημερώσεις τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι οι αλλαγές που θα προτείνουν στο νομοσχέδιο για το νέο δημόσιο φορέα θα γίνουν δεκτές, εφόσον αποσκοπούν στη βελτίωσή του.