Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κοινή επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό


Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη 
κατά την κοινή επίσκεψή τους στα εργοτάξια των  έργων

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια των  έργων, που εκκίνησαν και πάλι, στην Ολυμπία Οδό, προέβη στην εξής δήλωση:
‹‹Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει››.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:
‹‹Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής. Τα έργα αυτά, οι οδικοί άξονες, ενδιαφέρουν τον κάθε Έλληνα γιατί μπορεί να λειτουργήσουν ως μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Έχουμε  περάσει πολλά, δραματικά, τα τελευταία τρία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος, τώρα ν’ αρχίσουμε να δρέπουμε κάποιους καρπούς. Μέσα σε μια Ευρώπη ανασφαλή, νευρική, πρέπει να θωρακίσουμε την πατρίδα μας.
Εμείς αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διαπραγματευόμαστε. Δεν είναι η ώρα για μιζέριες και διάσπαση του εθνικού μετώπου. Χρειάζεται αλήθεια, δουλειά και ενότητα.
Σας ευχαριστώ››.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, έκανε την εξής δήλωση:
‹‹Ένα  αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα. Είναι μια σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το Δυτικό άξονα. Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή  μας είναι η ταυτόχρονη  επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων. Ήταν μεγάλη «ψυχολογική ένεση», η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, με 25.000 περίπου εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις››.