Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δικαιοσύνη για τη Μανωλάδα ζητούν αγροτοσυνδικαλιστές


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ‹‹Πρωτοβουλίας για την ενότητα και την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος››, εκτός από την απονομή δικαιοσύνης για το πρόσφατο ειδεχθές έγκλημα στη Μανωλάδα, εκκρεμούν δυο ακόμα σοβαρά ζητήματα που απαιτούν επειγόντως λύση.

Το ένα είναι το οριστικό ξερίζωμα των συνθηκών εργασίας που παραπέμπουν στην εποχή της δουλείας και το άλλο η αποκατάσταση της αλήθειας, ότι δηλαδή το απάνθρωπο αυτό φαινόμενο ανθρώπινης εκμετάλλευσης περιορίζεται σε λίγες μεμονωμένες επιχειρήσεις.
Οι αγροτοσυνδικαλιστές επισημαίνουν, επίσης, τα ακόλουθα:
‹‹Δίπλα στις φυτείες άγριας εκμετάλλευσης, που λειτουργούσαν με μεθόδους βίας και προφανώς με την ανοχή των αρχών, υπάρχουν εκατοντάδες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που επιβιώνουν μόνο με την τίμια εργασία των μελών τους.
Οι μικρές αυτές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις απειλούνται με καταστροφή από το μποϊκοτάζ στην φράουλα μετατρεπόμενες έτσι σε νέα θύματα των δουλεμπόρων της περιοχής.
Η κοινωνική διαμαρτυρία είναι ένδειξη ανθρωπισμού και δημοκρατίας, εν μέρει όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση εξομοιώνει τους παραγωγούς που μοχθούν με τους νεοτσιφλικάδες δουλεμπόρους και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο››.