Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει


Η Πολιτεία μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχει 
προετοιμαστεί από νωρίς, για να αντιμετωπίσει 
τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προήδρευσε σε διευρυμένη σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο, πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι. Έχουμε, όμως, μπροστά μας και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο, τη πιο γόνιμη περίοδο που θα έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα, από πλευράς αριθμού άφιξης τουριστών. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους. Η επιλογή της χώρας μας από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και είναι ταυτόχρονα και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια βαθιά ανάσα για την οικονομία μας.
Η Πολιτεία μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχει προετοιμαστεί από νωρίς, για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν το φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν και την οικονομία μας.
Προσωπικά θα είμαι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσω αδυναμίες ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ζητάω, όμως, από τους πολίτες μας, από τον κάθε ένα σας χωριστά, να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, να προστατεύσει το ίδιο, το κοινό μας το σπίτι.
Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μια ενημερωτική καμπάνια για το πώς μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.
Η Πολιτεία το οφείλει και θα κάνει το καθήκον της. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει ο καθένας και η καθεμιά από σας ξεχωριστά.
Ευχαριστώ πολύ».