Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κανονικά οι πανελλαδικές-Ανεστάλη η απεργία των καθηγητών


Οι καθηγητές έβαλαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, τέρμα στην μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ), ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Η απόφαση για αναστολή της απεργίας των καθηγητών πάρθηκε μετά από πρόταση μελών παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να συνεκτιμηθούν οι εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί για τον κλάδο (επιστράτευση των καθηγητών, αρνητική θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, κλπ.), ζητώντας από τους καθηγητές να ψηφίσουν αν υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία. Ουσιαστικά η πρόταση έθεσε ζήτημα μη πραγματοποίησης της απεργίας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μετά από την υποβολή της προαναφερθείσας πρότασης, 18 ψήφισαν υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό.
Ως εκ τούτου δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία, γεγονός που προκάλεσε αυτομάτως την αναστολή της προαναγγελθείσας απεργίας των καθηγητών κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων
Η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων.