Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης έλαβε απάντηση σε ερώτησή του


Σχετικά με τα προγράμματα 
καταπολέμησης της ανεργίας στους νέους

Ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλος, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για την ανεργία στους νέους και ειδικότερα για τα ενεργά προγράμματα καταπολέμησής της.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η ανάσχεση της αυξητικής πορείας της ανεργίας, δεν θα προκύψει μέσα από τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας αλλά από την αναστροφή της υφεσιακής πορείας της οικονομίας και την επαναφορά της, σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο υφυπουργός Εργασίας συνέδεσε την αναστροφή αυτής της πορείας, με τις πολιτικές που αναπτύσσει το υπουργείο Ανάπτυξης για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εργασίας, απαρίθμησε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται είτε σε επίπεδο σχεδιασμού ή σε πεδίο εφαρμογής, τονίζοντας πως αυτά, τα προγράμματα, απλά ανακουφίζουν την κοινωνία και δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, να αξιοποιήσει η Ελλάδα το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, κυρίως από τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Λέττα, ώστε να υπάρξει αλλαγή στάσης στο θέμα της ανεργίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη δευτερολογία του ο βουλευτής Εύβοιας έθεσε το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση, που οι έλεγχοι των αρμόδιων οργάνων εντατικοποιούνταν, τότε θα είχαμε αρνητικό ρεκόρ – αύξηση, στον αριθμό των ανασφάλιστων εργαζομένων ανά την επικράτεια.
Κατόπιν ρώτησε τον υφυπουργό, σχετικά με την εξασφάλιση κονδυλίων, για τη χρηματοδότηση θέσεων κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στην απάντησή του ο Παναγιωτόπουλος δήλωσε, πως πιθανότατα μέχρι την Πέμπτη, θα  προκύψουν θετικές εξελίξεις, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά άμεσα ωφελημένες  θα είναι οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και οι άνεργοι που θα έχουν απευθείας πρόσβαση μέσω ΑΣΕΠ στα σχετικά προγράμματα που θα εφαρμοστούν από τους ΟΤΑ.