Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πρωτοφανές επεισόδιο και αποβολή βουλευτή από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής !


Ύβρεις, τραμπουκισμοί και προσβολή των δημοκρατικών κανόνων δεν νοούνται στην αίθουσα, 
σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος

Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Κρίθηκε ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.
Στις προειδοποιήσεις του Γιάννη Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας "ξεφτιλισμένους" τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους και φωνάζοντας "χειροκροτήστε γίδια".
"Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς" είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, με βουλευτές να φωνάζουν "χάιλ Χίτλερ" κατά την έξοδό τους από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Το επεισόδιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επέφερε την αποβολή τους από την Ολομέλεια σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος λέγοντας «Ύβρεις, τραμπουκισμοί και προσβολή των δημοκρατικών κανόνων δεν νοούνται στην αίθουσα, όπως επίσης και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την έννοια του θεσμού του εκπροσώπου του έθνους. Απάδουν της αισθητικής και της  αγωγής του ελληνικού λαού. Η Βουλή δεν είναι χώρος ελευθεριακών συναθροίσεων ούτε πεδίο εκδήλωσης βιαιοτήτων και βίαιων συγκρούσεων» πρόσθεσε δε ότι «Η Βουλή  είναι ο κορυφαίος θεσμός και οφείλουμε να υπηρετούμε την ιδιότητα μας με ήθος, ευθύνη και αξιοπρέπεια γιατί οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία είναι πλήγμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας και αν θέλει κάποιος να αμφισβητήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς να το πράττει εκτός της αίθουσας».
Αναφορικά με το επεισόδιο και την επιβληθείσα μομφή και αποβολή από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο  Γιάννης Μανιάτης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής:
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή.
Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει.
Ελπίζω ότι όλοι κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του Νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».