Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα στελεχών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Νίκου Δένδια


Ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών Γιάννη Μπαλάφα - Δημήτρη Παπαδημούλη και υπουργού Δημόσιας Τάξης

Αφορμή για τη διαμάχη, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αποτέλεσε η δήλωση του υπουργού ότι το «μεγάλο στοίχημα είναι να καθαρίσουμε τα προβλήματα του '74».
Στη συνέχεια αυτής της δήλωσης, σήμερα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Μπαλάφας, αποκάλεσε τον κ. Δένδια «φιλοχουντικό», υποστηρίζοντας για τον κ. Δένδια : «Ήταν στην ΕΠΕΝ ο άνθρωπος, το κόμμα του Γ. Παπαδόπουλου και δεν το έχει αρνηθεί ποτέ».
«Τι θέλει να καθαρίσει ο φιλοχουντικός τότε, κ. Δένδιας;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Μπαλάφας.
Ο κ. Δένδιας απάντησε μέσω του Twitter: «Δεύτερος ανόητος γκεμπελίσκος εμφανίστηκε σήμερα που αντιγράφει τις τακτικές των Ναζί. Να δούμε πόσους τέτοιους έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ...», έγραψε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.
Προηγούμενα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει στο Twitter: «Όλα τα ακραία και επικίνδυνα που λέει και κάνει τελευταία ο κ. Δένδιας, μου θύμησαν ότι προέρχεται από το δεξιότερο της ΕΠΕΝ, εθνικιστικό ΕΝΕΚ».
«Η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διάφανη. Εντάχθηκα στη ΝΔ το 1978 και ουδέποτε ανήκα σε άλλο κόμμα», απάντησε ο υπουργός εκφράζοντας τη λύπη του για όσα υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης τον οποίο κατηγόρησε ως συκοφάντη.
«Δέχομαι τις εξηγήσεις του κ Δενδια για το πολιτικό του παρελθόν, οι τωρινές δηλώσεις και ενέργειες του όμως, τον τοποθετούν στην "άκρα δεξιά"», σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Δυστυχώς ο κ. Παπαδημούλης, ενώ παραδέχεται το λάθος του δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει συγνώμη», σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.