Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δεκατρία θα είναι και όχι δεκαπέντε τα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής, μετά από διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Δεν θα μετέχει, τελικά, σ’ αυτή ο Κώστας Μαρκόπουλος
 και ένας από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δεκατρία θα είναι, τελικά, τα μέλη που θα απαρτίζουν την προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο αποκλεισμός της εκπροσώπησης των ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και ο αποκλεισμός του ενός από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά από έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και πιο συγκεκριμένα της εκπροσώπου του Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στηρίζοντας το διάβημα του κόμματός της, τόνισε προκειμένου να στηρίξει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δεν είναι σωστό, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται να εκπροσωπείται στην προανακριτική από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται από δύο βουλευτές. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τον ορισμό βουλευτή που να εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Επίσημα η νέα σύνθεση της προανακριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί αύριο, αφού πρώτα δώσει την έγκρισή της η Ολομέλεια της Βουλής.