Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Με ερώτησή του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) προς τον υπουργό Εργασίας ζητά


Να ανακαλέσει η κυβέρνηση την περικοπή του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: «Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ οδηγεί στην εξαθλίωση ανέργους, ιδιαίτερα τους προερχόμενους από εποχικά επαγγέλματα, καταργώντας ουσιαστικά και το επίδομα ανεργίας», κατέθεσε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Ο βουλευτής Ηρακλείου, αφού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την εφαρμογή του άρ. 39 του μνημονιακού νόμου 3986/2011 για τις προϋποθέσεις επιδότησης, αφήνει ουσιαστικά χωρίς επίδομα ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, που χάνουν τη δουλειά τους καθώς η κρίση βαθαίνει, τονίζοντας πως πρόκειται για μέτρο εξαθλίωσης των ανέργων, για καταστροφική ρύθμιση όσον αφορά τον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων εποχικά εργαζομένων, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
 «Σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προβεί για την κατάργηση των περιοριστικών ρυθμίσεων του ν. 3986/2011, που καταργεί στην πράξη το επίδομα ανεργίας;
Τι μέτρα θα λάβετε και πότε για τη προστασία των εποχικά εργαζομένων από τις δυσμενείς γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και της περικοπής του επιδόματος ανεργίας;»
Η ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στον α’ κύκλο (έναρξη: 9:30πμ).