Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοινώσεις ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το θάνατο του Παύλου Μάτεσι


Ο θεατρικός συγγραφέας Παύλος Μάτεσις υπήρξε καταξιωμένος ως μια εξαίρετη μορφή των γραμμάτων 
και των τεχνών της χώρας
Η μεγάλη απώλειά του ώθησε τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να εκδώσουν ανακοινώσεις


Ο Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ για το θάνατο του θεατρικού συγγραφέα Παύλου Μάτεσι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
‹‹Ο Παύλος Μάτεσις, ιδιοφυής θεατρικός συγγραφέας, αριστοτέχνης πεζογράφος και καταξιωμένος  μεταφραστής, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανανέωση του ελληνικού θεάτρου, τόσο με τα θεατρικά του, τα οποία κινήθηκαν από τον νεο-ρεαλισμό στο παράλογο, όσο και με τις υποδειγματικές μεταφράσεις έργων
(των Τενεσί Ουίλιαμς, Ευγένιου Ο'Νηλ, Φερνάντο Αραμπάλ, Ζαν Ζενέ,  Χάρολντ Πίντερ κ.ά.) καθώς και θεωρητικών κειμένων όπως “Το θέατρο και το είδωλό του” του Αντονέν Αρτώ.  Έργα του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και έτυχαν θερμής υποδοχής από την κριτική. Ο Παύλος Μάτεσις, σημαντική μορφή των ελληνικών γραμμάτων επί 40 και πλέον χρόνια, είναι συγγραφέας του οποίου το “ανατρεπτικό έργο” θα επιβιώσει στο χρόνο.
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει  τη θλίψη της για το θάνατο του Παύλου Μάτεσι και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του››.
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
‹‹Μια εξαίρετη μορφή των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας μας με μεγάλη διαδρομή και αναγνώριση πέραν των συνόρων έφυγε από κοντά μας. Το πλούσιο έργο του και η συμβολή του στην τέχνη θα μείνει ζωντανό στο πέρασμα των χρόνων.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του››.