Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας υποστηρίζει


Είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη με κάθε τρόπο 
ο κοινωνικός διάλογος, οι προτάσεις των ιδίων των εμπόρων 
για το πλαίσιο λειτουργίας της Αγοράς και ακόμα 
να υπάρξει τροπολογία και προσθήκη νομοθετικής ρύθμισης 
για πάγωμα και κεφαλαιοποιήση των οφειλών 
προς τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ και ΙΚΑ)

Το πλαίσιο λειτουργίας της Αγοράς, αλλά και ασφαλιστικά θέματα (οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ), απασχολούν τους πληττόμενους από την οικονομική κρίση εμπόρους της Εύβοιας.
Ειδικότερα, τον εμπορικό κόσμο απασχολεί η δέσμη των νέων μέτρων που πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς εκφράζει φόβους ότι η τυχόν εφαρμογή τους θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην αγορά και στις επιχειρήσεις.
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας υποστηρίζει ότι την παρούσα χρονική στιγμή, που η χώρα και ο επιχειρηματικός ιστός της βάλλονται από την οικονομική κρίση, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη με κάθε τρόπο ο κοινωνικός διάλογος, οι προτάσεις των ιδίων των εμπόρων, καθώς αυτό αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για την εξισορρόπηση του κλίματος στην εμπορική αγορά και την έξοδο από την ύφεση και την οικονομική δυσπραγία.
Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά θέματα, που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας ζητά να υπάρξει τροπολογία και προσθήκη νομοθετικής ρύθμισης για πάγωμα και κεφαλαιοποιήση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ και ΙΚΑ), που θα προβλέπει την κατάργηση των όποιων προσαυξήσεων και την αναστολή των ποινικών διώξεων για οφειλές προς αυτά.
Η κεφαλαιοποιημένη οφειλή, υποστηρίζει η Ομοσπονδία, θα μεταφερθεί πριν από την σύνταξη και θα πληρωθεί είτε με δόσεις, είτε με εφάπαξ καταβολή, είτε με παρακράτηση μέρους, είτε με πάγια μείωση της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατό οι επαγγελματίες έμποροι να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δυνατότητα επιλογής κατηγορίας ασφάλισης, σύμφωνα με την οικονομική τους κατάσταση.
Επιζητώντας η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας υποστηρικτές για την προώθηση των απόψεών της στην κεντρική πολιτική σκηνή και στα αρμόδια υπουργεία έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, όπως είναι οι βουλευτές του νομού μας.
Έτσι, προχθές, η πρόεδρος Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σταθόπουλος, μαζί με τους κ. Γεωργάτο, Ντόκο, Βασιλείου, Φρουδαράκη, Ζέρβα, και Σαμαρτζή καθώς και την κ. Ντούμπα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον συμπατριώτη μας, βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Δημήτρη Αναγνωστάκη, που συνοδευόταν από το συνεργάτη του Νικόλαο Καρατζά, προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις των εμπόρων της Εύβοιας, αναλυτικά, ελπίζοντας να πετύχουν την υποστήριξή του.
Όπως μάθαμε, κατά τη συνάντηση ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κατανοώντας απόλυτα την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο εμπορικός κόσμος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και να πιέσει τους αρμόδιους υπουργούς, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, για την υλοποίηση των προτάσεων της Ομοσπονδίας.