Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου


Δεν δίνεται καμία παράταση στα βενζινάδικα για την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων

Πριν από λίγο, στο υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη, που είχε θέμα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και πιο συγκεκριμένα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ναυτιλιακού πετρελαίου.
Στη διυπουργική συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.
Η προσοχή των υπουργών εστιάστηκε στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, το οποίο εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, αποφέροντας στα κυκλώματα των λαθρεμπόρων κέρδος 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και ανά λίτρο περίπου 70 λεπτά, μόνο από την αποφυγή φορολόγησης.
Η διυπουργική αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα όλα τα μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων, με την έκδοση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στα βενζινάδικα για την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων.