Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διαβεβαιώνει


Ο Βενιζέλος δεν διατηρεί διαβαθμισμένα 
απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας 

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα που τον καλούσε να εξηγήσει «γιατί η κυβέρνηση σιωπά», καθώς και να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα, διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διατηρεί διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, ενώ χαρακτήρισε την αναφορά του κ. Βενιζέλου, που είχε γίνει από το βήμα της Βουλής πριν από λίγες ημέρες, μια έκφραση, «υπερβολική ίσως», που δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση έγγραφα απόρρητα.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του, αλλά και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα.
«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο Θοδωρής Δρίτσας.
«Δεν θέλω να υποβαθμίσω το θέμα αλλά επιχειρώ να τοποθετήσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.