Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας για την περίπτωση του κυπριακού ζητήματος δηλώνει


«Βρισκόμαστε στο πλευρό των αδερφών μας 
Κυπρίων αναλαμβάνοντας το κόστος της πράξης μας... 
εμείς οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι 
που δεν συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις ...»

«Δεν είναι ανίκανοι στο Eurogroup, είναι κυνικοί γκάνκστερ», τόνισε χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται κρυμμένος τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς «δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει ούτε μία κουβέντα για το ΟΧΙ των Κυπρίων».
Επίσης, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι «λέει ανοησίες» ότι η στάση του στο θέμα της Κύπρου αποτελεί «ντροπή και όνειδος» και του καταλόγισε ότι απεύχεται να επιτύχει η διαπραγμάτευση των Κυπρίων.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Στουρνάρας από κοινού με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά συγκαταλέγονται στους «φοβισμένους και παραδομένους» της ΟΝΕ, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους άλλων κυβερνήσεων, τους οποίους χαρακτήρισε «γκάνγκστερς και κυνικούς».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις πιέσεις που επρόκειτο να ασκηθούν στην Κύπρο και όφειλαν ανεξαρτήτως της στάσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, να έχουν διαφωνήσει με την πρόταση του Εurogroup.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τάσσεται για την περίπτωση του κυπριακού ζητήματος υπέρ μίας σύνθετης λύσης, με σύμπραξη της Ρωσίας, της ΕΕ και της Κύπρου, σε κάθε περίπτωση εντός ευρώ και χωρίς την εποπτεία μίας νέας τρόικας.
Τέλος, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του κόμματός του στον κυπριακό λαό λέγοντας πως «βρισκόμαστε στο πλευρό των αδερφών μας Κυπρίων αναλαμβάνοντας το κόστος της πράξης μας... εμείς οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι που δεν συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις ...».