Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ζήτημα της Κύπρου, αποφάσισαν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων


Συμφωνία επί τριών βασικών σημείων και μια διαφωνία, διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεργαστούν τα κόμματά τους:
-Για την πρόσκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα ύψους 2 δις ευρώ και ότι ο κ. Προβόπουλος δεν συναίνεσε.
-Για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.
-Για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση, προκειμένου η Βουλή -όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί- να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».
Οι δύο πρόεδροι διαφώνησαν επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.