Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τοποθέτηση του εισηγητή του ν/σ του υπουργείου Παιδείας από πλευράς ΠΑΣΟΚ


Συμεών Κεδίκογλου: Θα ήθελα να μιλήσω 
προς τους φίλους μας της ΔΗΜΑΡ και να πω 
ότι πραγματικά έχετε αρχίσει και κουράζετε

Στη Βουλή, όπου χθες ψηφίστηκε η τροπολογία για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, μίλησε για το θέμα της αξιολόγησης, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ως εισηγητής του νομοσχεδίου (ν/σ), ο βουλευτής Εύβοιας του Κινήματος, Συμεών Κεδίκογλου.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκαν παρασχέθηκε η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα Προεδρικά Διατάγματα για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά», τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001.
Ο Συμεών Κεδίκογλου τόνισε ότι στη σημερινή εποχή, η αξιολόγηση είναι εκ των ων ουκ άνευ και δεν πρέπει να τρομάζει τους εκπαιδευτικούς, έστω και αν μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί κουλτούρα αξιολόγησης.
Αναφερόμενος στην υπερψήφιση της τροπολογίας, ο Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ότι  το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί διαφορετικά θα περνούσε λάθος μήνυμα στην κοινωνία.
Με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την τροπολογία, αμέσως μετά τις δηλώσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ότι θα την καταψηφίσουν, ο κ. Κεδίκογλου άσκησε προς αυτή έντονη κριτική, επισημαίνοντας:
«Θα ήθελα να μιλήσω προς τους φίλους μας της ΔΗΜΑΡ και να πω, επειδή ακούω ότι δεν θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία ότι πραγματικά έχετε αρχίσει και κουράζετε, γιατί είμαστε σε μια κυβέρνηση και αυτό έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις.
Δεν είναι δυνατόν όποια διάταξη έχει κάποιο κόστος εκλογικό να είστε απόντες ή να ψηφίζετε μονίμως παρών, γιατί δεν είναι κάποιοι άλλοι ούτε λιγότερο ευαίσθητοι, ούτε είναι κάποιοι κορόιδα.
Εδώ θα πάρουμε κάποια στιγμή όλοι το βάρος που μας αναλογεί.»