Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συμφωνήθηκε ότι η ανάσχεση της ανεργίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ 
με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων 
Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, 
για το έκτακτο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας

Σε συνέχεια συμφωνίας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με μέλη της Κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του κ. Βενιζέλου για την ανάσχεση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε ότι η ανάσχεση της ανεργίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
Επίσης, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν  προγράμματα που στοχεύουν σε παροχή εργασίας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι νέοι άνεργοι, οι άνεργοι άνω των 55 ετών και οι οικογένειες χωρίς εργαζόμενους.
Τέλος, συμφωνήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης να φέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα μεταφοράς πόρων από άλλα ταμεία προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι προτάσεις αυτές.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην συνάντηση οι  υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και Κώστας Βιρβιδάκης, ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.