Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο Βαγγέλης Αποστόλου έλαβε απάντηση από τον υπουργό Υγείας σχετικά με τα κενά του συστήματος υγείας στη βόρεια Εύβοια


«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκήρυξης 
του Υπουργείου μας θα γίνει πρόσληψη ιατρών…»

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου, στις 11/2/2013 με θέμα: «Καταρρέει το Σύστημα Υγείας στην Βόρεια Εύβοια», απάντησε τα εξής:
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκήρυξης του Υπουργείου μας θα γίνει πρόσληψη ιατρών και θα καλυφθούν: το Π.Ι. Αυλωναρίου, το Π.Ι. Άγιου, το Π.Ι. Προκοπίου, το Π.Ι. Αγ.Άννας και το Π.Ι. Παπάδων.
Επίσης στο Υπουργείο Υγείας έχει αναρτηθεί προκήρυξη για πρόσληψη ιατρών των Π.Ι. Αιδηψού, Π.Ι. Γαλατσάδων, Π.Ι. Κρυονερίτη, Π.Ι. Ωρεών.»
Ο συμπατριώτης μας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε καταθέσει την εξής ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο:
Στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας με 40.000 κατοίκους  (μόνιμος πληθυσμός 2011: 38.350 κατ.), που στην τουριστική καλοκαιρινή περίοδο ξεπερνά τις 60.000 από τους τουρίστες, υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία και ένα στο Μαντούδι με σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υποδομής.
Επισημαίνουμε ότι ειδικά το Κ.Υ Μαντουδιού βρίσκεται λίγο πριν την παντελή αδυναμία προσφοράς στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Αγροτικό Ιατρείο Παπάδων, που εξυπηρετούσε εδώ και χρόνια πολλά απομακρυσμένα χωριά της ορεινής περιοχής έχει μείνει εδώ και καιρό χωρίς αγροτικό γιατρό.
Τα θέματα προστασίας της υγείας των κατοίκων επιδεινώνονται και από τις δυσκολίες επικοινωνίας και συγκοινωνίας με το νοσοκομείο στο οποίο υπάγονται, που είναι το ΓΝΝ Χαλκίδας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Υπάρχει σχεδιασμός ή πρόβλεψη για την δημιουργία πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου Νοσοκομείου στην Ιστιαία;
2.Πως θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ Μαντουδίου;
3.Πότε θα καλυφθούν τα κενά των αγροτικών γιατρών στην Εύβοια;
Ο ερωτών βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου