Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κρίσιμες συνομιλίες του προέδρου της Κύπρου στις Βρυξέλλες


Ο Νίκος Αναστασιάδης επιδιώκει, με προγραμματισμένες συναντήσεις του, την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων 
για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναχώρησε με ειδική πτήση από τη μεγαλόνησο το πρωί και ήδη βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.
Σχετικά, σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, τονίζει ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά».
Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρίστο Στυλιανίδη.
Τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, πλαισιώνει ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο.