Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ολάντ στην Αθήνα στις 11.30 το πρωί


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, 
θα συναντηθεί, στις 12.00 το μεσημέρι, 
με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, οι επιπτώσεις του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και κυρίως οι πολιτικές για την ανάπτυξη.
Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και οι επενδύσεις από γαλλικές εταιρείες αλλά και η συμμετοχή τους στις αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η χώρα μας.
Η ενέργεια, οι υδατικοί πόροι, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι μέσα στους τομείς του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών.
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων που θα έχει με τον κ. Σαμαρά, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί στις 15.00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια στις 15.35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στη γαλλική πρεσβεία.
Επίσης, ο κ. Ολάντ θα συμμετάσχει στις 16.00 μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε κοινή συνεδρίαση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας. Η κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.
Ο Γάλλος πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα το βράδυ.