Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Αλέκα Παπαρήγα, στη συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων, για τα προβλήματα των αγροτών, επισήμανε


Το ζήτημα είναι αν είσαι με την ΚΑΠ ή δεν είσαι

Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων, για τα προβλήματα των αγροτών, σχολίασε σκωπτικά τις προηγούμενες ομιλίες Αρχηγών ως εξής: 
«Σ' αυτήν την αίθουσα, δύο παραλλαγές ακούστηκαν: Λιτότητα με ανάπτυξη που υποστηρίζει η ΝΔ ή ανάπτυξη με λιτότητα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε στα Πρακτικά δεκαέξι αιτήματα του αγροτικού κόσμου και διευκρίνισε σχετικά: 
«Εμείς τα υποστηρίζουμε, παρά το γεγονός ότι έχουμε επίγνωση ότι, ακόμα και αν έκανε παραχωρήσεις η κυβέρνηση, απλώς θα μετατίθετο ο χρόνος θανάτου για ένα μεγάλο μέρος της φτωχής αγροτιάς».
Η ΓΓ του ΚΚΕ, ακόμη, επισήμανε: 
«Το ζήτημα για μας, είναι αν είσαι με την ΚΑΠ ή δεν είσαι. Ακόμα και τα δεκαέξι αιτήματα να υλοποιούσε η κυβέρνηση, εδώ δεν έσωσαν τη φτωχή αγροτιά οι επιδοτήσεις - που είχαν βεβαίως ανταλλάγματα και έδωσαν μια ορισμένη βελτίωση στη ζωή της αγροτιάς - θα τους σώσουν τώρα η κάρτα για το πετρέλαιο και τα υπόλοιπα; Είναι ασυμβίβαστη η άρση της φτωχοποίησης της αγροτιάς με την εφαρμογή της ΚΑΠ».
Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη δυσφορία της προς τον πρωθυπουργό για την αναφορά του στους «κουκουλοφόρους στις Σκουριές», παράλληλα με σχόλια για την περίπτωση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και παρατήρησε: 
«Εκεί υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που ανταγωνίζονται. Ο αγωνιζόμενος λαός με σωστά ή λάθος, ή συντεχνιακά αιτήματα πώς συνδέεται με τους κουκουλοφόρους και τον Βλαστό;».