Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία το ΠΑΣΟΚ για το 9ο Συνέδριο


Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, από  08:00π.μ. έως 07:00μ.μ.,
θα γίνει η εκλογή των αντιπροσώπων του Συνεδρίου 

Τετραήμερη διάρκεια θα έχει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αποφασίστηκε, θα διεξαχθεί στο διάστημα από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Αρκετοί δηλώνουν ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τους ενδιαφέρει, γιατί θα καθορίσει κατ’ αρχήν το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης, θα αποτελέσει τη νέα ελπίδα για την ελληνική εκδοχή της Σοσιαλδημοκρατίας και θα προσδιορίσει την πορεία του τόπου.
Άλλοι δείχνουν να αδιαφορούν και μιλούν για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική Κοινωνία.
Στη συνείδηση ενός μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας το ΠΑΣΟΚ σήμερα ταυτίζεται, όχι με όσα άλλαξαν προς το καλύτερο από το 1981 και μετά, αλλά με την δύσκολη διαχείριση της μεγάλης κρίσης στο μοντέλο οργάνωσης του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, με την ανατροπή των ατομικών και οικογενειακών βεβαιοτήτων, με δημοσιονομικά μέτρα, περικοπές μισθών και συντάξεων και επανατοποθέτηση κεκτημένων.
Όλοι, όμως, παραδέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα μέσα σε ένα άλλο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό που θέτει σε αμφισβήτηση τα πάντα.
Επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει ότι το Συντακτικό 9ο Συνέδριο του Κινήματος, είναι η μεγάλη ευκαιρία για να μετασχηματιστεί το ΠΑΣΟΚ σ’ ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, ανοικτό και συλλογικό κόμμα. Επίσης, έχει δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής οφείλει να εκφράσει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ, αντιμέτωπο με τα βάρη του παρελθόντος, της μεγάλης ευθύνης για την διαχείριση του παρόντος, έχει την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει το μέλλον, καθώς συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση και οι δυσκολίες για τη χώρα μας βρίσκονται μπροστά.
Οι επόμενες ημέρες και πρώτα απ’ όλες οι ημέρες του Συντακτικού 9ου Συνεδρίου θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις και θα αποδείξουν τη στερεότητα της κυβέρνησης Σαμαρά ή θα οδηγήσουν στην πολιτική αποσταθεροποίηση με ότι αυτή συνεπάγεται. Επίσης, θα αποδείξουν εάν η ελληνική εκδοχή της Σοσιαλδημοκρατίας έχει στέρεες βάσεις ή στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια.
Όμως, οι αναλύσεις αφορούν το μέλλον.
‹‹Τώρα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ -για άλλη μια φορά- θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, δείχνοντας την πίστη τους στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974››, επισημαίνουν οι οργανωτές του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, από  08:00π.μ. έως 07:00μ.μ. θα γίνει σε όλα τα καθορισθέντα εκλογικά τμήματα, κατά Καλλικρατικό Δήμο, η εκπροσώπηση και εκλογή των αντιπροσώπων.
Όπως έχει ανακοινωθεί, το κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, όταν θα προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα, θα επιδεικνύει κάποιο δημόσιο έγγραφο απόδειξης της ταυτοπροσωπίας του, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, κλπ.
Στη συνέχεια, αν το μέλος είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών θα λαμβάνει ένα ψηφοδέλτιο της Νεολαίας και ένα ψηφοδέλτιο των συνέδρων του Κινήματος αφού κάνει την επιλογή του σημειώνοντας με το σήμα του σταυρού το όνομα που επιθυμεί θα τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στην αντίστοιχη κάλπη.
Αν το μέλος είναι ηλικίας άνω των 30 ετών θα ψηφίζει μόνο για συνέδρους του Κινήματος.