Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του σχεδίου Αθηνά από το υπουργείο Παιδείας


Ο υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος δηλώνει 
ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει στα χέρια του 
τις σχετικές γραπτές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ 
προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του σχεδίου

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή  "Σκάι καλημέρα", που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, αναφέρθηκε στους λόγους που θα προχωρήσει το σχέδιο Αθηνά και η μεταφορά των χιλιάδων φοιτητών σε άλλες πόλεις και τμήματα και δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει στα χέρια του τις σχετικές γραπτές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του σχεδίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αύριο θα έχει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και μεθαύριο τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ.
‹‹Από τις επαφές που έχω κάνει με τους εκπροσώπους των τομέων Παιδείας των δύο κομμάτων, γνωρίζω ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, θα υποβάλουν ενδιαφέρουσες προτάσεις προκειμένου το τελικό σχέδιο Αθηνά να είναι άρτιο και λειτουργικό››, είπε ο υπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα σίτισης φοιτητών και σπουδαστών που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Ήπειρο, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα υπάρξει μέσα στη φετινή χρονιά διπλασιασμός της σίτισης, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη της περαιτέρω σίτισης και στη βελτίωση της μελλοντικής μέριμνας για τις φοιτητικές κλίνες.
Σε ερώτηση για τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις αγορές, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε σχέδιο που υπάρχει από το υπουργείο το οποίο περιλαμβάνει και τον επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και την τεχνική εκπαίδευση.