Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ


«Στα χέρια των γυναικών οι εξελίξεις 
στο συνέδριο και στην κοινωνία» 

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα εξής για τη σχετική εκδήλωση του Τομέα Γυναικών του Κινήματος:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Στα χέρια των γυναικών οι εξελίξεις στο Συνέδριο & στην κοινωνία» που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013. Στο δρόμο προς το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Γυναικών, μετέχοντας δυναμικά στον προσυνεδριακό διάλογο, προσκάλεσε σε ανοιχτή συζήτηση τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση ποσοτικά και ποιοτικά της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα του κόμματος και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά το χαιρετισμό που απεύθυνε, συνεχάρη τον Τομέα Γυναικών για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανοιχτής συζήτησης και παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας και ενδυνάμωσης του Κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτισε την πρόταση της κα Δημαδάμα για ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο Συνέδριο μέσω και της διοργάνωσης παράλληλης ειδικής συνάντησης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την ισότητα των φύλων.
Η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών, Ζέφη Δημαδάμα, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικότερης συμμετοχής των γυναικών στις διεργασίες του συνεδρίου και στα κομματικά όργανα αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες τη τρέχουσα δύσκολη περίοδο. Η κα Δημαδάμα υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη ανανέωσης του Κινήματος με τη συμμετοχή νέας γενιάς στελεχών ενώ ενθάρρυνε τα μέλη του Τομέα για διακριτή και ουσιαστική συμμετοχή στο επερχόμενο Συνέδριο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τις παρευρισκόμενες οι τ. Υπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Άννα Νταλάρα, οι τ. Υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας, οι Γενικές Γραμματείς Έφη Μπέκου, Χριστίνα Παπανικολάου και Κούλα Γιαννακίδου, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, η π. Βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο π. βουλευτής και υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και ο συγγραφέας και γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού Θανάσης Χειμωνάς.
Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο καφέ Μελίνα, στην Πλάκα οι γυναίκες συμμετείχαν με καίριες παρεμβάσεις για το ρόλο των γυναικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την περίοδο της κρίσης αλλά και με προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου.