Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Φώτη Κουβέλη με την Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με την Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Αμέσως μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τον πρόεδρο και τη διοίκηση αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Ομοσπονδία και γενικότερα ο αναπηρικός αθλητισμός. Παρά τις μεγάλες τιμές και τη χαρά που έχουν δώσει  στην Ελλάδα και στην ελληνική κοινωνία, οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, κινδυνεύουν να καθηλωθούν, να καθηλωθούν στην κυριολεξία, με την έννοια ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής ούτε σε πρωταθλήματα μέσα στη χώρα ούτε και σε διεθνείς συναντήσεις.
Είναι άμεση ανάγκη να στηριχτεί οικονομικά και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Ομοσπονδία, τα Σωματεία δηλαδή, και μάλιστα με χρηματικά ποσά -όπως μου εξέθεσε ο πρόεδρος και οι άλλοι φίλοι που ήρθαν εδώ - που είναι εξαιρετικά λογικά και λαμβάνουν υπόψη τους και τη δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας.
Αυτό είναι το αίτημά τους, αυτή  είναι η διεκδίκησή τους. Ένα αίτημα και μια διεκδίκησή που εν τέλει αφορά ολόκληρη την κοινωνία με δεδομένη τη σημαντικότητα που έχει το κίνημα του αναπηρικού αθλητισμού. Ένας αναπηρικός αθλητισμός ο ποιος αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Δεν είναι ένας αθλητισμός που αφορά μόνο σε επιδόσεις  αλλά αφορά και στην κοινωνική παρουσία αυτών των αθλητών και αυτής της προσπάθειας. Από την πλευρά μου, θα κάνω ότι είναι δυνατόν».