Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προς χορήγηση το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Υπογράφεται αύριο από το Γιάννη Βρούτση 
η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος 
στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης, δήλωσε ότι υπογράφεται αύριο από τον ίδιο η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στο θέμα των χορηγήσεων αναπηρικών συντάξεων, δήλωσε ότι σε περίπου δυο βδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να χορηγούνται για 6 μήνες αναπηρικές συντάξεις σε όσους αναμένουν να εξεταστούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ώστε να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας με αυτό στο οποίο βασίστηκε η αρχική σύνταξη.
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι όσον αφορά στις περιπτώσεις ανίατων ασθενειών οι δικαιούχοι θα περνούν από επιτροπή μόνο μία φορά.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε -για άλλη μια φορά- τη δέσμευση τη δική του και γενικότερα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Για το θέμα των πλασματικών συντάξεων ο υπουργός Εργασίας, χθες, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η φράση «μαϊμού σύνταξη» θα είναι πλέον άγνωστη, καθώς έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των πλασματικών συντάξεων.