Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Υπερκαλύπτεται η διαθεσιμότητα με νέες θέσεις


Στελεχώνονται ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής 
με υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, επιδιώκει οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να στελεχώσουν όλες τις ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής.
Παράλληλα, ο κ. Μανιτάκης έχει αναλάβει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Όπως υποστηρίζει ο υπουργός, στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνολικά υπάρχουν 2.423 θέσεις προς στελέχωση, ενώ οι υπάλληλοι προς μετακίνηση είναι 1.891, δηλαδή οι θέσεις είναι, βάσει των στοιχείων του υπουργείου, 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Αυτό σημαίνει ότι οι νέες θέσεις στο Δημόσιο υπερκαλύπτουν τη διαθεσιμότητα και αρκετοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής της νέας θέσης τους.
Πρόκειται για θέσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα.
Επίσης, θέσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, σε υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα.
Τονίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.